در راستاي اجراي سند راهبردي برنامه ششم توسعه کشور و در جهت تحقق هدف کمي "رصد، پژوهش و ارتقاي دانش داخلي" نقشه راه کلان داده هادر پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات تدوين شد.
وايمکس نيوز- اين پروژه که از طرف وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به پژوهشگاه ابلاغ شده بود با هدف شناسايي ابعاد مختلف فناوري کلان داده ها و فراهم شدن بستري مناسب جهت ايجاد و توسعه اکوسيستم فناوري کلان داده ها و بهره گيري از ارزش هاي پنهان در کلان داده ها در کشور ، انجام شد.
بنا بر اين گزارش، اين پروژه از چهار فاز اصلي تشکيل شده که فازهاي اول و دوم آن به پايان رسيده که در اين دو فاز، تدوين منشور پروژه مطابق استاندارد پژوهشگاه، تصويب منشور پروژه ، تعيين مفاهيم اساسي کلان داده ها، گونه شناسي کلان داده ها از منظرهاي فناوري، کسب و کار، امنيت، سرويس ها، کاربردها، استانداردها و قوانين و مقررات، تعيين معماري مرجع و زنجيره ارزش کلان دادهها، انجام شده است وهم اکنون پروژه در فاز سوم خود قرار دارد که به تحليل محيط و تعيين زيست بوم کسب و کار کلان داده ها و ذينفعان آن در ايران اختصاص دارد.
گفتني است کلان داده ها (Big Data) به حجم زيادي از داده ها اطلاق ميشود که پردازش آنها بوسيله پايگاه داده هاي سنتي و ابزارهاي پردازش و تحليل سنتي قابل انجام نيست و از يک جهت ارزش بالقوه نهفته در کلان داده ها آنقدر بالا است که در دهه آتي ميتوان آنرا به مثابه يک چاه جديد نفتي کشف نشده دانست به طوري که امروزه داده ها به عنوان يک دارايي ملي شناخته مي شوند. همچنين تحليل و استفاده از داده ها به عنوان يک عامل کليدي براي رقابت و رشد براي کليه شرکت ها تبديل شده و مي تواند موجب مزيت رقابتي در اشتغال زايي، رونق کسب و کار، نوآوري و اثرات مثبت اجتماعي باشد.